снимка БулфотоВаксината за COVID-19 ще бъде безплатна за българските граждани. Тя ще бъде

...
снимка БулфотоВаксината за COVID-19 ще бъде безплатна за българските граждани. Тя ще бъде
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксината за COVID-19 у нас ще е доброволна и безплатна

снимка Булфото

Ваксината за COVID-19 ще бъде безвъзмездна за българските жители. Тя ще бъде доброволна, заяви през днешния ден в Стара Загора министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, представен от Българска национална телевизия.

България ще получи 2 300 000 броя ваксини против COVID-19. Те са създадени от фармацевтичния колос " AstraZeneca ", с който Европейският съюз подписа контракт.

" Тогава, когато бъде основана такава ваксина, тя ще бъде безусловно безвредна за българските жители. Тя няма да бъде наложителна. Тази ваксина ще се слага безусловно непринудено, по избор на всеки български жител. Тя ще бъде безвъзмездна за всички български жители, които пожелаят да си сложат тази ваксина. ", разгласи проф. Костадин Ангелов.

Все още не е ясно по кое време имунизацията ще бъде доставена в България. Това ще стане сега, в който тя издържи всички проби и бъде записана в Европейската организация по медикаментите.

" Това, което ще бъде вкарано на българския пазар, ще е минало всички изпитвания. В България не се изпитва ваксина, няма да се изпитва ваксина върху никакви хора. ", безапелационен беше здравният министър.

С преимущество при слагането на имунизацията ще бъдат уязвимите групи от хора, които са най-застрашени от заразяване с коронавирусна зараза.

" Това са хората над 65-годишна възраст, хората, които имат хронични болести, това са всички чиновници на първа линия. Тяхната цифра е малко над 2 милиона. Такива са и нашите квоти, които сме декларирали за доставянето на тази ваксина. ", изясни Ангелов.

В края на идната седмица следва видеоконферентна връзка на всички здравни министри от страните членки в Европейски Съюз, на която ще бъдат разисквани всички механизми за доставката на имунизацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР